Bestel

Theater, concertzaal & Festival

podiumoverzicht2-smalltekenen-en-musici-small
Theater, concertzaal & festival: Matilda en Kleine Vis
voor kinderen vanaf 4 jaar
Door De Vrienden van Matilda:

Marijke Beversluis, vertelster
Gerard de Bruyne, tekeningen
Egbert Jan Louwers, dwarsfluit
Noor Kamerbeek, altfluit
Ivo Visser, basfluit
Dominy Clements, subcontrabasfluit

Duur: 60 minuten. Aantal speelbeurten per dag: 1 t/m 3.
Nodig: achterdoek, beamer en goede geluidsversterking voor de vertelster.

De voorstelling bestaat uit twee delen: het Vertelconcert Matilda en Kleine Vis met ter plekke gemaakte tekeningen geprojecteerd op achterdoek en deel twee: samen tekenen, begeleid door muziek.
Het Vertelconcert bestaat uit de Ouverture; een gesproken Introductie waarin de melodietjes worden voorgesteld; de vertelling begeleid door vier musici en tekeningen op achterdoek; samen met de zaal het Matilda en Kleine Vis-liedje zingen, begeleid door de musici.
In het tweede deel van de voorstelling krijgen de kinderen een kleurplaat en krijtjes uitgedeeld: ze gaan samen met kunstenaar Gerard de Bruyne een kunstwerk maken over wat ze hebben gehoord en gezien. Gerard tekent op een metersgroot vel op het podium een scene uit het verhaal. De kinderen kleuren de uitgedeelde kleurplaat (A4). Ter inspiratie spelen de musici nog een keer de muziek. Alle tekeningen worden daarna tot één groot kunstwerk samengevoegd. Ter afsluiting wordt nog een keer het liedje gezongen. Na de voorstelling krijgen de kinderen een nieuwe kleurplaat mee naar huis. Aan de zaal wordt toestemming gevraagd om het prentenboek met luisterboek te mogen verkopen. Prijs: € 19,95.

Voor meer informatie neem contact op via het contactformulier en/of 06-24 78 12 21